Takovska i dalje blokirana, uklanjaju kran, kolaps VIDEO

Izvor: B92, 18.Dec.2018, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takovska i dalje blokirana, uklanjaju kran, kolaps VIDEO

Beograd -- Drama u Takovskoj ulici u centru Beograda i dalje traje. Počelo je uklanjanje krana koji se nakrivio nakon što su popucale vodovodne cevi.

Kran na gradilištu hotela se nakrivio, pa su iz bezbednosnih razloga stanari jedne zgrade evakuisani, a saobraćaj u tom delu Beograda je u potpunoj blokadi.

Kako javlja reporter Prve televizije, kraj drame nije ni na vidiku. Prema rečima gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, radovi na uklanjanju krana mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << traju do duboko u noć, možda do jutra, a možda naredna 24 sata

Situacija nije nimalo naivna, zbog toga što se stub tog krana nalazi na trotoaru, a betonski blokovi iznad jedne od najprometnijih ulica u gradu.

Tri glavne ulice su zatvorene, te je nastao pravi saobraćajni kolaps. Ulica 27. marta je otvorena.

Saobraćaj je zaustavljen od Svetogorske ulice, preko Takovske, pa sve do Dalmatinske, a delimično i na potezu od Ulice majora Ilića do Palmotićeve.

Na mesto zbivanja su stigla tri pomoćna vozila koja pomažu demontiranje i osiguranje problematičnog krana, rekao je Radojičić novinarima u Beogradu.

"Došli su radnici koji rade. U idealnim uslovima radovi će trajati do jutra, a ako dodje do nepredvidjenih problema mogu potrajati do sutra po podne. Snabdevanje vode će biti putem cisterne. Trenutno ništa nije do Grada, jer je reč o privatnom gradilištu", naveo je Radojičić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nakon 20 sati, uklonjen kran u Takovskoj

Izvor: B92, 19.Dec.2018, 08:33

Beograd -- Nakon više od 20 sati, deo Takovske ulice koji je bio zatvoren zbog krana koji se nakrivio, pušten je u saobraćaj, kako za vozila tako i za pešake...Stanovnici koji su juče evakuisani, mogu da se vrate u svoje domove, ali okolne zgrade još nemaju vodu, preneo je RTS...Autobuske linije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.