Takmičenje saobraćajnih škola u Požarevcu

Izvor: RTS, 17.Apr.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje saobraćajnih škola u Požarevcu

Bezbednost u saobraćaju i poštovanje propisa bili su tema 25. takmičenja saobraćajnih škola Srbije u Požarevcu. Više od dve stotine učenika iz 28 saobraćajnih škola takmičilo se u poznavanju saobraćajnih pravila.
Oni su budući vozači kamiona, saobraćajni tehničari a možda i inženjeri. U Požarevcu su imali priliku da pokažu svoje teoretsko i praktično znanje iz poznavanja saobraćaja. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Na takmičenju u Požarevcu učestvovalo je 28 saobraćajnih škola iz cele Srbije. Domaćin je bila požarevačka Politehnička škola, koja u obrazovanju kadrova saobraćajne struke ima značajne uspehe.
"Naši učenici su u proteklih šest godina bili pet puta među prve tri škole u Srbiji", ističe direktor požarevačke Politehničke škole Darko Radovanović, "i to je jedan od razloga zbog čega smo mi domaćini ove godine, ovog jubilarnog takmičenja."
U odnosu na druge srednje škole, saobraćajne svojim đacima po izlasku iz školskih klupa obezbeđuju vozačku dozvolu Be i Ce kategorije i gotovo sigurno radno mesto. To se pre svega odnosi na vozače kamiona, koji su i kod nas i u inostranstvu deficitarni.
"Upravo u tom prepoznavanju deficitarnosti, dobijamo zadovoljavajući broj odeljenja da bi smo upisali te učenike, i kako bi oni po završetku školovanja već bili zaposleni, socijalno i ekonomski nezavisni", rekao je Miroslav Macura, predsednik Zajednice saobraćajnih škola Srbije.
Ukupni pobednici 25. takmičenja saobraćajnih škola bili su učenici požarevačke Politehničke škole.
U okviru takmičenja, Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala je demonstracije pojedinih situacija tokom vožnje automobila.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.