Tajvan: Najmanje 23 žrtve avionske nesreće

Izvor: VOA, 04.Feb.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajvan: Najmanje 23 žrtve avionske nesreće

Tajvanski putnički avion koji je prevozio 58 putnika udario je u most i srušio se u reku u glavnom gradu Tajvana Tajpeju. Tom prilikom su, kako navode državni mediji, stradale 23 osobe.

Na društvene medije su postavljeni video i fotografije na kojima se vidi avion kompanije Trans Azija na letu ATR – 72 kako pod uglom od 90 stepeni udara krilom u most  i ruši se u plitku reku Kilung.

Avion je vrlo tesno izbegao udar u nekoliko obližnjih solitera.

Spasioci >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << u nekoliko brodova su opkoliil delimično potopljeni avion koji se obrušio naopačke i izvukli mnoge od putnika uključujući jedno dete.

Tajvanska državna Centralna novinska agencija izveštava da još nije poznata sudbina 20 ljudi. Takodje je navedeno da funkcioneri lokalne vatrogasne službe planiraju da uskoro izvuku avion iz vode korišćenjem krana dodavši da je nos aviona zakopan u rečno dno.

Avon se srušio posle poletanja iz Tajpeja na putu za ostrva Kinmen.  Nije jasno šta je uzrokovalo nereću koja se dogodila po relativno pristojnom vremenu.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.