Tajvan: Dve žive osobe pronađene pod ruševinama

Izvor: B92, 08.Feb.2016, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajvan: Dve žive osobe pronađene pod ruševinama

Beograd -- Tajvanski spasioci pronašli su dve preživele osobe ispod ruševina posle snažnog zemljotresa jačine 6,4 stepena koji je u subotu pogodio jug te zemlje.

Za više od 100 osoba još traga. Prema poslednjem bilansu, u potresu je poginulo 37 osoba.

Spasilačke ekipe koriste dizalice, pse tragače i mašine za bušenje betona kako bi došli do zatrpanih ljudi.

Prema podacima američkog Instituta za geologiju, epicentar zemljotresa je bio na samo 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kilometara ispod površine zemlje, a većina stanovnika je spavala u trenutku potresa koji se dogodio oko 4.00 ujutru.

Zemljotres se osetio i u tajvanskoj prestonici Tajpeju, udaljenoj oko 300 kilometara.

Tajvan se nalazi na spoju dve tektonske ploče, zbog čega su na tom ostrvu česti zemljotresi, ali su uglavnom slabiji i ne uzrokuju veću štetu.

Poslednji veliki zemljotres na tom području dogodio se u septembru 1999. godine kada je na Tajvanu stradalo oko 2.400 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tajvan: Spasioci izvukli četvoro preživelih iz ruševina

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2016

Spasioci su danas izvukli još jednu živu osobu iz rusevina zgrada na jugu Tajvana 60 sati nakon zemljotresa koji je pogodio tu zemlju, javila je tajvanska televizija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.