Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2016, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajlandski parlament imenovao novog kralja

BANKOK - Tajlandski parlament imenovao je danas Maha Vačiralongkorn za novog kralja, što je bio formalni korak za prestolonasljednika da stane na čelo monarhije poslije smrti svog oca kralja Bumibola Aduladeja

Predsjedavajući parlamenta saopštio je odluku o imenovanju i poželio da svi "daju blagoslov novom kralju", ne navodeći da li prestolonasljednik prihvata novu funkciju.

Vačiralongkorn ( 64) je iznenadio javnost poslije smrti svog oca kada je zatražio odlaganje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << preuzimanja trona da bi se njemu i zemlji dalo vremena da ožale kralja.

Kralj Bumibol, na vlasti 70 godina, bio je duboko cijenjena ličnost koga su smatrali ocem nacije. On je odredio svog jedinog sina za nasljednika.

Tajlandsku monarhiju je od smrti kralja vodio regent.

Kralj Bumibol Aduladej bio je najstariji vladajući monarh, a umro je 13. oktobra. Imao je 88 godina, a 70 godina je bio na prijestolu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.