Tajlandska princeza budući ambasador u Beču

Izvor: Blic, 05.Sep.2012, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajlandska princeza budući ambasador u Beču

Austrija će uskoro dobiti princezu kao novu ambasadorku Tajlanda, pošto je vlada u Bangkoku imenovala najstariju unuku kralja Bumibola Aduljadeja za budućeg diplomatskog predstavnika te zemlje u Beču.

Princeza Bajrakitijaba Mahidol preuzeće (33) novu dužnost u januaru, preneli su austrijski mediji.

Ćerka princa Maha Vaijralonkorna studirala je u SAD, gde je doktorirala na pravima.

Nakon studija, ona je radila u diplomatskom predstavništvu Tajlanda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pri UN u Njujorku, nakon čega se vratila u domovinu.

Preko fondacije koju je osnovala, već se godinama angažuje oko resocijalizacije zatvorenika na Tajlandu i bori za poboljšanje uslova u zatvorima, posebno za žene.

Od decembra prošle godine, tajlandska princeza je predsedavajuća Komisije UN za prevenciju kriminala i kaznenih mera u Beču.

U Beču je bila česti gost na balovima, a ove godine je prisustvovala i tradicionalnom Opernbalu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.