Tajland: Priprema za egzodus

Izvor: B92, 29.Mar.2021, 09:08

Tajland: Priprema za egzodus

Tajlandski premijer Prajut Čan Oča izjavio je danas da se njegova vlada priprema za mogući talas izbeglica iz susednog Mjanmara.

Ne želimo egzodus na našu teritoriju, ali poštovaćemo ljudska prava, rekao je Prajut novinarima, odgovarajući na pitanje o nasilju u Mjanmaru, na demonstracijama protiv vojnog puča, izvršenog 1. februara.

"Koliko izbeglica se očekuje? Pripremili smo jedno područje, ali koliko, o tome ne razgovaramo", izjavio je Prajut, javlja Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U subotu je tokom protesta u Mjanmaru poginulo 114 osoba, dok su danas snage bezbednosti u Jangonu ubile jednog muškarca i ranile nekoliko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hiljade prebegle u Tajland posle vazdušnih udara vojske u Mjanmaru

Izvor: Beta, 29.Mar.2021

Tajlandske vlasti na severozapadnoj granici zemlje spremaju se danas za mogući novi priliv pripadnika etničke Karen zajednice iz Mjanmara koji beže od novih vazdušnih udara vojske Mjanmara.Vojska Mjanmara sprovela je noćas tri vazdušna udara u oblasti pored tajlandske granice pod kontrolom naoružane...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.