Tajfun odlaže proslavu ustoličenja cara Naruhita?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajfun odlaže proslavu ustoličenja cara Naruhita?

Japanska vlada razmatra da odloži paradu proslave ustoličenja cara Naruhita, koja je planirana za sledeću nedelju, zbog tajfuna Hagibis koji je, prema poslednjim informacijama, odneo najmanje 77 života, javio je NHK. Vlada u Tokiju namerava da odloži paradu kako bi mogla u potpunosti da se posveti ublažavanju posledica tajfuna.

U naletu tajfuna uništeno je ili oštećeno 1.600 kuća, 346 osoba je povređeno, a 10 se vode kao nestale, preneo je Rojters. Japanski premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šinzo Abe je danas posetio prefekture Fukušima i Mijagi, koje su bile pogođene i cunamijem pokrenutim posle zemljotresa 11. marta 2011.

U Fukušimi je u naletu tajfuna poginulo najmanje 28 osoba. Japanska vlada obezbedila je oko 6,5 miliona dolara iz specijalnih budžetskih rezervi kako bi pokrila troškove za hranu, privremene toalete i druge potrepštine za evakuisane građane.

Najmoćniji tajfun koji je proteklih decenija pogodio Japan takođe je uzrokovao pojavu oko 150 klizišta, kao i nestanke struje i vode u raznim delovima zemlje, prenosi agencija Kjodo.

Oko 10.000 domova je poplavljeno, a vlasti upozoravaju građane da se zaštite od infekcija.

Naruhito (59) je nasledio tron u maju nakon što je njegov otac Akihito abdicirao. Akihito je prvi car koji je abdicirao u poslednjih 200 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nemaju vremena za slavlje: Tajfun ODLAŽE ustoličenje japanskog cara Naruhita?

Izvor: Blic, 17.Okt.2019

Japanska vlada razmatra da odloži paradu proslave ustoličenja cara Naruhita, koja je planirana za sledeću nedelju, zbog tajfuna Hagibis koji je, prema poslednjim informacijama, odneo najmanje 77 života, javio je NHK.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.