Tadić: Spokojno čekam rezultate istrage o NIS-u

Izvor: Press, 15.Avg.2014, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Spokojno čekam rezultate istrage o NIS-u

"Poslovanje NIS-a nije bilo u mojoj nadležnosti i to je pitanje za one koji su se direktno bavili NIS-om", rekao je Tadić, bivši predsednik Srbije, povodom "prozivanja" u štampi njegovih nekadašnjih najbližih saradnika.

"Nisam imao ni tada, niti sada imam, bilo kakva saznanja o zloupotrebi o kojoj govorite. Ukoliko se tako nešto dešavalo, to bi trebalo ispitati i rasvetliti sve činjenice kako bi odgovornost preuzeli oni koji su za to eventualno odgovorni", dodao je Tadić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Upitan da li bi i sada podržao međudržavni sporazum o NIS-u koji su potpisale Srbija i Rusija, on je odgovorio potvrdno.

"Naravno. I dalje smatram da je to bio najbolji sporazum koji smo u tom trenutku mogli da potpišemo. Takođe, taj sporazum ne bi trebalo posmatrati van spoljopolitičkog i makroekonomskog konteksta trenutka u kome je potpisan", istakao je Tadić.

On smatra da bi šteta koja bi nastala nepotpisivanjem tog sporazuma bila daleko veća od štete koja nastaje usled određenih manjkavosti sporazuma, koje ne poriče, ali koje, kako kaže, nisu mogle biti izbegnute bez stvaranja ogromne spoljnopolitičke i ekonomske štete za Srbiju.



"Takođe, efekti ovog sporazuma biće vidljivi tek za desetak godina", napomenuo je Tadić.

On je dodao da "pozivanje na odgovornost državnog vrha Srbije za potencijalne zloupotrebe jeste imlicitno pozivanje na istu odgovornost državnog vrha Rusije".

Osim što to, po prirodi stvari, može predstavljati spoljnopolitički problem, ovakvo ponašanje prema investitorima doprinosi stvaranju negativnog ambijenta za postojeće ali i potencijalno buduće investitorore u Srbiji, ocenio je Tadić.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

TADIĆ: Spokojno čekam rezultate istrage o NIS-u

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2014

Predsednik NDS Boris Tadić izjavio je u intervjuu za današnju “Politiku” da spokojno čeka rezultate istrage o privatizaciji NIS-a i istakao da i dalje smatra da je sporazum o tome bio najbolji koji je Srbija u tom trenutku mogla da potpiše...“Poslovanje NIS-a nije bilo u mojoj nadležnosti...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.