Tadić: Galenikom se skreće pažnja sa poplava

Izvor: RTS, 27.Maj.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: "Galenikom" se skreće pažnja sa poplava

Lider NDS-a Boris Tadić odbacio je tvrdnje o povezanosti njegovog kabineta s mahinacijama u "Galenici". Ocenio je da takve neistine služe da se skrene pažnja sa istrage i stvarno osumnjičenih, ali i "sa goruće teme odgovornosti za poplave".

Nemam apsolutno nikakve veze sa slučajem "Galenika", niti je moj kabinet ikada instruisao poslovanje "Galenike" i "Velefarma", kaže bivši predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Demokratske stranke Boris Tadić.

"U pitanju je notorna laž kojoj je jedina svrha pokušaj 'instant kriminalizacije' prethodne vlasti da bi se optužbe za odgovornost za poplave, koje se paralelno plasiraju, brže i lakše uklopile u željenu sliku", navodi se u izjavi Tadića dostavljenoj Agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, po toj "željenoj slici", za sve za šta su odgovorne partije na vlasti, krivi su njihovi prethodnici, ali je deo sadašnje vlasti učestvovao i u prethodnoj.

"Dokaz za to su medijski navodi prepuni lažnih optužbi koji se plasiraju prethodnih dana u tabloidima, kao i oni za koje sam siguran da će se objavljivati i u narednim danima. I u istrazi o poslovanju 'Galenike', kao i u svim drugim istragama, mora se jasno utvrditi krivac, a nakon toga i ko je kriv za namerno plasiranje lažnih informacija", naveo je predsednik Nove demokratske stranke.

Zbog finansijskih malverzacija u poslovanju zemunske farmaceutske industrije "Galenika", u nedelju je privedeno osam osoba među kojima je i Dejan Backović bivši funkcioner "Galenike" i bivši direktor Socijalističke partije Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

''Pričama o Galenici i meni skreću pažnju sa poplava''

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2014

Bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić odbacio je danas tvrdnje o povezanosti njegovog kabineta s mahinacijama u ''Galenici'' i ocenio da takve neistine služe da se skrene pažnja sa istrage i stvarno osumnjičenih, ali i "sa goruće teme odgovornosti za poplave". ..Instant kriminalizacija:...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.