Izvor: Blic, 05.Jan.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Da završimo ono što smo započeli 5. oktobra

Predsednik Srbije i predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je danas da građani na predstojećim izborima moraju da završe ono što su započeli 5. oktobra 2000. godine, i nastave put ka evropskoj budućnosti.

"Neka iznesu makar jedan argument"

Sve protivkandidate i političke oponente koji ga vređaju i nazivaju pogrdnim imenima Tadić je pozvao da protiv njega iznesu makar jednu argumentovanu optužbu koja bi u pitanje dovela valjanost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << načina na koji je protekle tri i po godine obaljao predsedničku funkciju.

"Neka svi moji protivnici koji me napadaju i vređaju, i kažu da sam izdajnik i ustaša, kažu kakva je njihova primedba, da li je bilo nečeg nečasnog u načinu na koji sam do sada obavljao ovu dužnost. Eto, pozivam ih da to učine", rekao je Tadić.

"Na ovim izborima se odlučuje o programu i planu, i čoveku koji stoji iza tog plana. Plan koji nudim započeli smo da primenjujemo 5. oktobra, i mi smo, prijatelji, na pola puta i moramo da završimo ono što smo započeli", rekao je Tadić na predizbornoj konvenciji u Šapcu.

Tadić je ocenio da je apsurdno to što u Srbiji i dalje ima onih koji građane žele da vrate u 90-te godine prošlog veka, i pritom ih obmanjuju tvrdnjama da se vraćaju u jedno bolje vreme.

Istovremeno, on je poručio svima koji se zalažu za nove konfrontacije i sukobe sa svetom, da on, dok god je predsednik, neće slati mladost Srbije u besmislene ratove.

"Moja poruka je jednostavna. Mi nemamo više života za žrtvovanje, niti imamo razloga da idemo u besciljne ratove i sukobe, da u opasnost dovodimo one najmlađe i da majke zavijamo u crno", poručio je Tadić.

"U ovoj zemlji će uvek biti onih koji bi da se sudare sa čitavim svetom kako bi dokazali da su veliki i moćni, ali to nisu mudri i veliki ljudi, već ljudi koji zadovoljavaju svoje političke interese i svoje instinkte, a ne vode računa o životima građana", rekao je Tadić.

Objašnjavajući proevropsko težište svog programa sažeto u poruci: I Kosovo i Evropska unija, Tadić je pred više hiljada Šapčana naglasio da se dostojanstvo Srbije ne može braniti srljanjem u ekonomsku propast.

"Ako mi neko kaže da možemo da se odreknemo evropske budućnosti a da branimo Kosovo, to je isto kao da mi kažu da čovek može da živi tako što diše a ne jede - to nije moguće", naglasio je Tadić.

"Za Srbiju u Evropi zalažem se ne zato što ne znamo gde ćemo, već zato što smo mi evropski narod, zato što živimo na ovom kontinentu, jer je Evropa na našim granicama, zato što se u Evropi bolje živi i zato što se bolje vodi računa o ljudima koji u njoj žive", rekao je Tadić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.