Tači se povlači iz dijaloga?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2018, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači se povlači iz dijaloga?

Prištinski list "Koha ditore" piše da se "kosovski predsednik Hašim Tači vratio iz Njujorka s izmenjenim idejama o dijalogu sa Srbijom".

Dnevnik ovo zaključuje iz toga što Tači "nije ponavljao priču o konceptu 'korekcije granica'" i navodi da je "nagovestio mogućnost da odustane" od predstavljanja Prištine u tom procesu.

"Potpuno je nevažno ko vodi dijalog", rekao je Tači na konferenciji za medije po povratku iz SAD.

Navodi se da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tači "govorio o potrebi da kosovski pregovarački tim bude inkluzivan".

"Predsednik bi mogao da se potpuno povuče", poručio je Tači.

On je ocenio i da "dijalog sa Srbijom ne treba da bude politizovan", navodi se u pres klipingu Unmika.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština: Protest protiv pregovora o teritoriji Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Sep.2018

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u Prištini na protestu opozicionog pokreta Samoopredeljenje pod motom “Jedan narod se ne podvrgava jednom čoveku”. Protest je organizovan protiv promena granica. Građani su pozvani da se usprotive politici predsednika Kosova Hašima Tačija o takvom planu. Demonstranti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.