Tači optimista da će sporazum biti sproveden

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2013, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači optimista da će sporazum biti sproveden

Premijer Kosova Hašim Tači očekuje da će se realizovati plan za primenu sporazuma koji je on potpisao sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Hašim Tači

Tači je u ponedeljak potvrdio da će se sporazum i plan njegove primene ratifikovati na jednoj od narednih sednica Skupštine Kosova.

"Ja sam se juče i danas sreo sa predstavnicima Kfora i Euleksa i primena plana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << će početi sa slobodom kretanja, sistemom policije i pravde, pripremama za slobodne izbore, koji će se organizovati na jesen ove godine. Plan je jasan, detaljan i javan, i mi ćemo ga u celosti poštovati. Veoma je značajno da su plan pored Kosova usvojili i na Vladi Srbije", rekao je Tači posle susreta sa predstavnicima novoformirane opštine Has.

Kosovski premijer je rekao da veruje da će se zvanični Beograd od tačke do tačke pridržavati sporazuma i plana za njegovu primenu, iako nije mogao tačno da kaže kada će se početi sa njegovom primenom.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

U četvrtak sa Srbima s Kosova

Izvor: B92, 28.Maj.2013, 09:24

Beograd -- Politički predstavnici Srba s Kosova trebalo bi u Beogradu da se sastanu sa Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem. Dačić: Ne zna se još kad će biti sastanak...Kako Radio B92 saznaje, do sastanka će najverovatnije doći u četvrtak, ali tačan datum još nije potvrđen. Jedina tema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.