Tači odlikovao Medlin Olbrajt

Izvor: RTS, 12.Jun.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači odlikovao Medlin Olbrajt

U Prištini se obeležava 20 godina od ulaska NATO snaga u južnu srpsku pokrajinu. Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači zahvalio je bivšoj američkoj državnoj sekretarki Medlin Olbrajt na "nesebičnom doprinosu" i odlikovao je Ordenom slobode.
"Ova godišnjica je nada i direktno je povezana s vašim ličnim doprinosom. Dali ste nam dostojanstvo i identitet da živimo u miru", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Tači Olbrajtovoj koja je bila državna sekretarka SAD u vreme NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Kako prenosti RTK na srpskom jeziku, bivša američka sekretarka, koja je u utorak stigla na KiM, istakla je da joj je čast da primi orden.
Olbrajtova se danas sastala i s predsednikom kosovske skupštine Kadrijem Veseljijem, koji joj je zahvalio na svemu što su, kako je rekao, "SAD učinile za izgradnju Kosova".
"Hvala vam puno na prijemu. Osećam se kao u svojoj kući", rekla je Olbrajtova na sastanku sa Veselijem.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.