Tači će Dačiću postaviti pitanje institucija na severu

Izvor: Blic, 09.Feb.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači će Dačiću postaviti pitanje institucija na severu

- Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da će u susretu sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, 22. februara u Briselu, pokrenuti pitanje rasformiranja institucija Srbije na severu Kosova, prenosi prištinski Zeri austrijski Di prese.

Pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, list piše da su Sjedinjene Američke Države (SAD) pojačale pritisak na Beograd u vezi sa severom Kosova i zahtevali rešavanje problema srpskih paralelnih struktura u što kraćem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << roku, jer su SAD "zainteresovane da pitanje severa zatvore ove godine".

Koha ditore citara "visokog zvaničnika NATO", koje je poručio da, ako Kosovo i odluči da transformiše bezbednosne snage u Vojsku Kosova, u tome neće imati podršku NATO.

Sagovornik lista je naglasio da je status kosovskih bezbednosnih snaga i dalje nejasan i da je to tema rasprave u NATO, napominjući da četiri članice NATO nisu priznale nezavisnost Kosova.

Povezane vesti: Kocijančič: Dačić i Tači prvi put večeras o severu K.Pantić: Ne očekujem mnogo od sastanka Dačić-Tači Dežer: Brisel očekuje spremnost obe strane za dijalog Koha ditore: Tači i Dačić nosioci dijaloga
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tačijeva tema za Dačića

Izvor: Akter, 09.Feb.2013

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da će u susretu sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, 22. februara u Briselu, pokrenuti pitanje rasformiranja institucija Srbije na severu Kosova

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.