Tači: Sporazum će biti do kraja godine

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 12:02

Tači: Sporazum će biti do kraja godine

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da je Priština spremna za dijalog sa Beogradom i da taj proces ne bi trebalo da se odlaže.

On je dodao da veruje da bi sporazum mogao biti postignut ove godine, prenosi Kosovo onlajn.

Tači je izjavio da bi moralo brzo da se krene u tom pravcu kako bi se Kosovo pridružilo EU i NATO. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Naveo je da je optimista u pogledu toga da će dogovor sa Srbijom biti postignut ove godine.

"Zahvalan sam vladi jer je uklonila izgovore koje je Srbija koristila da izbegne dijalog. Kosovo je jasno u onome što želi u dijalogu. Iznad svega, Kosovo je u ovom procesu zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i svim drugim saveznicima. Moramo što pre da krenemo u tom pravcu da bismo postali deo NATO i EU“, rekao je Tači.

On je rekao da unutrašnje jedinstvo olakšava rad međunarodnih partnera, dodajući da je Kosovo spremno i da će raditi na tome da bude što jedinstvenije i ujedinjenije.

Dodao je da će Kosovo raditi na potpunom sprovođenju sporazuma potpisanih ranije ove godine.

"Nakon odluke vlade usledila je pozitivna reakcija Sjedinjenih Američkih Država. Sredstva MCC-a odmah su deblokirana. Stipendije koje su zaustavljene sada će biti vraćene. Treba donositi važne odluke. Takse i druge populističke odluke nanele su štetu institucijama i imidžu Kosova“, naveo je Tači.

Predsednik Kosova je dodao i da rizik od pandemije nije prošao.

Prema njegovim rečima, porast broja zaraženih ukazuje na rizike da se stvari preokrenu u neželjenom pravcu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.