Tači: Situacija je previše opasna

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Situacija je previše opasna

Priština -- Odluka EU o odlaganju članstva zemalja Zapadnog Balkana nije rešenje već mogući povod za nove nerede u regionu, izjavio Hašim Tači, prenosi Gazeta ekspres.

Kosovski predsednik je rekao da je sadašnja situacija previše komplikovana i opasna i pozvao EU da bude hrabrija i veći vizionar, kao i pouzdan partner za Zapadni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Balkan.

"Strategija za proširenje Evropske unije sa zemljama Zapadnog Balkana stvorila je uverenje da EU daje odlučujući zamah Kosovu i zemljama Zapadnog Balkana da se integrišu u evropsku porodicu, ali su nas poslednji događaji u tome demantovali", rekao je Tači.

On je ukazao da se neke zemlje Zapadnog Balkana suočavaju s nazadovanjem demokratije i porastom populizma i nacionalizma.

"Balkan je postao geopolitičko bojno polje. U tim okolnostima odlaganje projekata proširenja EU sa državama Zapadnog Balkana, nije opcija, nije rešenje, nije put. U stvarnosti, ta opcija je poziv za nove nerede na Zapadnom Balkanu", rekao je Tači, a prenosi Kosovo online.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"LEPE ŽELJE" IZ BRISELA Tači: Kosovu članstvo u UN, a obema "zemljama" evropska budućnost

Izvor: Blic, 03.Dec.2019

Kosovo i Srbija moraju da potpišu sporazum o normalizaciji odnosa jer će to doneti stabilizaciju regionu, Kosovu članstvo u UN, a obema zemljama evropsku budućnost, kaže kosovski predsednik Hašim Tači.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.