Tači: Nema podele, niti Republike Srpske na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Nema podele, niti Republike Srpske na Kosovu

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas u Parizu izjavio da kao rezultat razgovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije neće doći do podele Kosova niti će se formirati Republika Srpska.

"Neće biti podele, niti asocijacije sa izvršnim ovlašćenjima što podrazumeva stvaranje Republike Srpske na Kosovu", kazao je Tači u Parizu gde boravi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na poziv predsednika Francuske Emanuela Makrona i učestvuje na proslavi sto godina od završetka Prvog svetskog rata.

On je na konferenciji za medije sa Kosova rekao da je Kosovo počastvovano što je njen predsednik pozvan na ovu manifestaciju ocenjujući da je to još jedna afirmacija, poštovanje i podrška državnosti Kosova.

Tači je ocenio da rezultat dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije treba da bude potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma.

"Prva tačka sporazuma će uključiti međusobno priznanje Kosova i Srbije", kazao je on.

Prema njemu, Kosovo ima tri cilja koja koja želi da postigne dijalogom sa Srbijom i to su međusobno priznanje, zamena rezolucije 1244 i učlanjenje Kosova u UN.

Tači podvlači da bez međusobnog priznanja ne može biti ni normalizacije odnosa.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Nema podele Kosova niti Republike Srpske na Kosovu

Izvor: Beta, 10.Nov.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas u Parizu izjavio da kao rezultat razgovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije neće doći do podele Kosova niti će se formirati Republika Srpska."Neće biti podele, niti asocijacije sa izvršnim ovlašćenjima što podrazumeva stvaranje Republike Srpske...

Nastavak na Beta...

Tači u Parizu: Nema stvaranja Republike Srpske na Kosovu

Izvor: Danas, 10.Nov.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas u Parizu izjavio da kao rezultat razgovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije neće doći do podele Kosova niti će se formirati Republika Srpska, prenosi RTK Live. Članak Tači u Parizu: Nema stvaranja Republike Srpske na Kosovu se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.