Tabaković: Zakonima sprečiti pohlepu

Izvor: Blic, 02.Avg.2014, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: Zakonima sprečiti pohlepu

Preventivnim delovanjem odgovarajućom regulativom i njenom doslednom primenom, treba sprečiti pohlepu i zloupotrebe onih koji interes svih podredjuju sopstvenom interesu, izjavila je za današnje "Večernje novosti" guverner NBS Jorgovanka Tabaković.

Ona je, povodom predloženog zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, istakla da je "sprečavanje takvog ponasanja dobrim zakonima uvek efikasnije od kažnjavanja" .

Guvernerka Tabaković ističe da je, za početak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potreban zakon o računovodstvu "koji bi onemogućio da tokovi novca liče na reke ponornice".

O konkretnim rešenjima koja predlaže Agencija, kako navodi, moći će da govori kad bude videla zvaničan zakonski predlog.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tabaković: Zakonima sprečiti pohlepu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2014

Preventivnim delovanjem odgovarajućom regulativom i njenom doslednom primenom, treba sprečiti pohlepu i zloupotrebe onih koji interes svih podređuju sopstvenom interesu, izjavila je za današnje "Večernje novosti" guverner NBS Jorgovanka Tabaković...Ona je, povodom predloženog zakona o Agenciji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.