Izvor: B92, 26.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUZILASTVO TRAZI ISTRAGU I PRODUZETAK PRITVORA ZA KNEZEVICA

Zrenjanin -- Okruzno javno tuzilastvo u Zrenjaninu zatrazilo je istragu protiv generalnog direktora Industrije ulja "Dijamant" Sava Knezevica zbog sumnje da je zloupotrebio sluzbeni polozaj. Tuzilastvo je Okruznom sudu podnelo i predlog da osumnjiceni Knezevic ostane u pritvoru. Sudija Bogoljub Stankov odredio je u subotu pritvor Knezevicu u trajanju od 30 dana, uz obrazlozenje da bi na slobodi mogao da utice na svedoke.

Tuzilac Dragan Lazic, u zahtevu za sprovodjenje istrage, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi da se Knezevic sumnjici za zloupotrebe u vezi s kupovinom akcija, podizanjem kredita iz "Dijamant banke" za otplatu akcija i podizanjem kredita od iste banke radi placanja jednokratnog poreza na ekstra profit. Istraga treba da utvrdi kako su kupovane akcije, pod kojim uslovima je kredit odobren, da li je placen porez na ekstraprofit, a trazi se i provera spiska s 27 imena lica koja su platila ekstraprofit, rekao je Lazic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.