TRAŽE SE NAČINI ZA REŠENJE PROBLEMA Prva izjava Prigožina po dolasku u Belorusiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 20:13

"TRAŽE SE NAČINI ZA REŠENJE PROBLEMA" Prva izjava Prigožina po dolasku u Belorusiju

Prigožin je prihvatio predlog beloruskog lidera o zaustavljanju napredovanja Vagnerovih oružanih jedinica preko teritorije Rusije.

Predsednik Belorusije, Aleksandar Lukašenko, predložio je načine da se reši problem budućeg poslovanja privatne vojne kompanije Vagner na legalan način, izjavio je danas osnivač Vagnera, Jevgenij Prigožin.

- Aleksandar Lukašenko je pružio ruku i predložio da se traže načini za rešavanje problema zarad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << budućeg rada PMC "Vagner" na pravno regulisan način - napisao je na Telegram kanalu Prigožin, koji je danas stigao u Belorusiju, prenosi Belta.

Kako podseća beloruska agencija, Lukašenko je u subotu vodio pregovore sa šefom ruske privatne vojne kompanije Vagner, Jevgenijem Prigožinom, zbog oružane pobune i marša na Moskvu.

Pregovori su trajali ceo dan, a kao rezultat toga, strane su saglasile da je neprihvatljivo krvoproliće na teritoriji Rusije.

Prigožin je prihvatio predlog beloruskog lidera o zaustavljanju napredovanja Vagnerovih oružanih jedinica preko teritorije Rusije i o daljim koracima za deeskalaciju tenzija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.