TRANSFORMERS: Od starog automobila napravio robota!

Izvor: Kurir, 21.Okt.2013, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRANSFORMERS: Od starog automobila napravio robota!

Britanski umetnik tvrdi kako skulptura reflektuje njegov identitet sina indijskog imigranata, a u isto vreme i komentar klasne podele, imigracije i porodice

Britanski umetnik Hetain Patel tri meseca je proveo pretvarajući staru "fiestu" u skulpturu Transformersa.

Umetniku su se u izradi pridružili i otac i brat, a Patel tvrdi kako nije reč samo o pop kulturnoj referenci već i "istraživanju identiteta, stvarnosti, fantazije i transformacije".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Tvrdi kako skulptura reflektuje njegov identitet sina indijskog imigranata, a u isto vreme i komentar klasne podele, imigracije i porodice.

Namerno se odlučio za "ford fiestu" jer se radi o prvom automobilu koji je na poklon dobio kada je imao samo 17 godina, a dodaje i kako je sasvim slučajno otkrio da registraciju možete pročitati i kao "family".

Transformers fiesta će biti izložena u Francuskoj, u galeriji "Continua" do 22. decembra ove godine.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

TRANSFORMERS: Od starog automobila napravio robota!

Izvor: Dzungla.org, 21.Okt.2013

Britanski umetnik tvrdi kako skulptura reflektuje njegov identitet sina indijskog imigranata, a u isto vreme i komentar klasne podele, imigracije i porodice OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.