TRAMP POPUSTIO POD PRITISKOM: Danas potpisuje VAŽNU UREDBU

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 09:44

TRAMP POPUSTIO POD PRITISKOM: Danas potpisuje VAŽNU UREDBU

Velike promene čekaju policiju

Američki predsednik Donald Tramp danas će potpisati izvršnu uredbu o reformi policije, u trenutku kad su SAD preplavljene protestima protiv rasizma i policijskog nasilja.

- Krajnji cilj je da imamo zakon i red i želimo da se to postigne pošteno, pravedno i sigurno - rekao je Tramp u ponedeljak, naglašavajući da su u snagama reda "većinom odlični ljudi".

Kongres takođe razmatra reformu policije na državnom nivou, iako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << većinu reformi treba da sprovedu savezne države i lokalne vlade koje upravljaju svojim snagama bezbednosti.

Tramp je prošle sedmice nagovestio da razmišlja o uključivanju većeg broja socijalnih radnika u rad policije i postavljanju nacionalnih policijskih standarda.

Protesti širom SAD-a traju od 25. maja, kada je Afroamerikanac Džordž Flojd preminuo u Minneapolisu nakon što je policajac klečao na njegovom vratu gotovo devet minuta, iako ga je Flojd upozoravao da ne može da diše.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.