TRAMP NAREDIO: Povlači sve vojnike iz ratom razorene države!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 00:01

TRAMP NAREDIO: Povlači sve vojnike iz ratom razorene države!

Tramp je prethodno već najavio smanjenje broja vojnika u Avganistanu i Iraku

Američki pedsednik Donald Tramp naredio je povlačenje skoro svih američkih trupa iz Somalije do 15. januara, rekli su danas zvaničnici.

Vojni zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je da će trupe koje ostanu u toj zemlji biti stacionirane u glavnom gradu Mogadišu.

SAD imaju oko 700 vojnika u Somaliji koji pomažu loklanim snagama u borbi protiv pobunjeničke grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Al Šabab povezane sa Al Kaidom.

Ta misija nije privukla mnogo pažnje u SAD, ali se smatra osnovom globalnih napora Pentagona da se suprotstavi Al Kaidi, prenosi Rojters.

Tramp je već najavio smanjenje broja vojnika u Avganistanu i Iraku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.