Izvor: B92, 17.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAJKOVIC: HEKERUP DOVEO POSLUSNIKE NA SASTANAK

Srpski clan Prelaznog administrativnog vijeca Kosova Rada Trajkovic ogorcena je istupanjem predstavnika nacionalnih zajednica na Kosmetu na sastanku sa 15 ambasadora u Savjetu bezbjednosti UN odrzanom u nedelju, ali ipak veruje da bi ovaj susret mogao doprineti promeni kursa medjunarodne zajednice prema problemu Kosova.

U izjavi za Srnu Rada Trajkovic je istakla da je civilni administrator Kosova na sastanak, poput bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica, doveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje poslusnike iz turske, romske i muslimanske zajednice koji su se pridruzili zahtevima Albanaca za nezavisno Kosovo, kao jedino resenje problema. "Svi uglas su, na opste zadovoljstvo Hekerupa, osudili moju ocenu da mirovna misija nije ispunila svoju ulogu i da je civilni administrator Kosmeta zaobisao nadleznosti utvrdjene Rezolucijom Savjeta bezbednosti 1244", rekla je Trajkovic.

"Nazalost, Hekerup je, uz podrsku predstavnika Goranaca, Muslimana, Turaka i Roma, kao i pojedinaca iz Saveta bezbednosti, podvukao da se rezolucija dosledno sprovodi i da se cak narusava na stetu Albanaca i drugih uvazavanjem maksimalistickih zahteva Srba, navodno time sto u Ustavnom okviru nema odredbi o referendumu i insistiranjem na odredbama Rezolucije kojima se garantuje ostanak Kosova u sastavu Jugoslavije", rekla je Trajkovic

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.