TETKA PRIJAVILA UŽAS: Deda silovao unuku (11), devojčica ostala TRUDNA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2021, 07:57

TETKA PRIJAVILA UŽAS: Deda silovao unuku (11), devojčica ostala TRUDNA!

Sudbina devojčice (11), koja je ostala trudna nakon što ju je silovao član porodice, dovela je do sukoba katoličke crkve u Boliviji i aktivista za ljudska prava.

Religijske grupe, primoravaju jedanaestogodišnju devojčicu da rodi dete, čemu se aktivisti, naravno, žestoko protive.

Nesrećna sudbina devojčice izazvala je strašan gnev aktivista, usmeren ka crkvi koja smatra da je abortus protiv njenih uverenja.

Nesrećna devojčica, iz regije Santa Kruz, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više puta je silovana, a seksualno zlostavljanje trpela je od dede, odnosno oca njenog očuha.

Devojčica je živela sa sestrom i dedom (61), dok su roditelji radili u La Pazu. On je sada u zatvoru zbog zločina, a slučaj je ponovo pokrenuo diskusiju o "rupama" u zakonu koji bi trebalo da zaštiti žene i devojčice u Boliviji, u kojoj je stopa seksualnog nasilja mnogo veća nego u drugim zemljama Latinske Amerike.

Intervencija crkve takođe se preispituje, jer su navodno kontaktirali majku devojčice i ubedili je da spreči abortus, koji u ovakvim slučajevima garantuje ombudsman.

- Devojčica nije ni znala šta znači biti u drugom stanju. Ona je rekla da oseća da se nešto pomera u njenom stomaku. Tetka je rekla majci, koja je potom sve prijavila policiji - rekla je Ana Paola Garsija iz nevladine organizacije za zaštitu ženskih prava.

Devojčica je odvedena u bolnicu, gde je imala zakazan abortus, prošlog petka, ali se umešala majka i žena za koju je tvrdila da je advokat i predstavnik crkve, i devojčica je odvedena u centar za maloletne majke.

- Ovo je očigledna manipulacija crkve, koja je praktično kidnapovala devojčicu i ućutkala majku. Nju prisiljavaju da nastavi sa trudnoćom, iako joj je život u opasnosti - rekla je Ana Paola Garsija.

An 11-year-old girl who became pregnant after being raped by a family member has unleashed a fierce debate between human rights activists & the Catholic church in Bolivia, as religious groups seek to force her to complete the pregnancy and give birthhttps://t.co/u6QISPfdWI

— G@llso Ⓥ #ScottishIndependence (@jengallso) October 29, 2021

Suzana Inč, potparol bolivijskog biskupa, rekla je medijima da je njihova dužnost da zaštite život beba, ali i devojčice kao majke.

Ombudsmanka Nađa Kruz najavila je da će tražiti da se protiv osoblja bolnice, majke devojčice i arhiepiskopije pokrenu krivične prijave za prisiljavanje maloletne devojčice na trudnoću.

- Mi osuđujemo i ne priznajemo navodno pravo crkve da kontroliše ljude i uskraćuje im seksualna i reproduktivna prava. Bolivija je sekularna država - rekla je Kruz.

Prema statistici, u Boliviji je prošle godine 39.999 maloletnica ostalo u drugom stanju, što je oko 104 svakoga dana, a svaka osma ima manje od 15 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DEVOJČICA ZATRUDNELA KAD JU JE SILOVAO DEDA Katolička crkva uhvatila majku pod svoje i teraju je da rodi, javnost u šoku

Izvor: Kurir, 30.Okt.2021

Sudbina 11-godišnje devojčice koja je zatrudnela nakon što ju je silovao član porodice pokrenula je žestoku debatu između aktivista za ljudska prava i katoličke crkve u Boliviji, jer verske grupe pokušavaju da je primoraju da rodi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.