TESLA NAPRAVIO ORUŽJE: Amerikanci tek sada stvorili kuglaste munje

Izvor: Kurir, 21.Avg.2013, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TESLA NAPRAVIO ORUŽJE: Amerikanci tek sada stvorili kuglaste munje

Naš naučnik nikada nije opisao tehniku kojom je stvorio kuglaste munje, pa ih od tada niko nije uspeo reprodukovati

Američki naučnici uspeli su da stvore kuglaste munje za koje se smatra da ih je Tesla stvorio davnih godina.

Prema nekim izveštajima kuglaste munje je još 1899. u laboratoriju u Kolorado Springsu uspeo da stvori Nikola Tesla.

Slavni naučnik srpskog porekla navodno je verovao da bi se one mogle koristiti kao moćno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oružje. Ipak nikada nije opisao tehniku kojom ih je stvorio pa ih od tada niko nije uspeo reprodukovati.

Američki tim je pomoću snimaka napravljenih brzim kamerama otkrio da promene u kiselosti jedinjenja elektrolita menjaju dužinu trajanja kuglastih munja.

To je važno za buduća istraživanja jer bi trajnije munje trebale omogućiti kvalitetnije analize njihove prirode. U studiji su korišćene i snimci infracrvenih kamera. Rezultati otkrivaju da kugle sadrže vodene pare i ugljen dioksid i još neke, zasad neidentifiikovane elemente.

Kuglaste munje za sada su još uvek neobjašnjena atmosferska električna pojava. Tim imenom nazivaju se blještave sfere raznih veličina od nekoliko centimetara do nekoliko metara. Povezuju se grmljavinskim olujama i traju puno duže od običnih munja.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

TESLA NAPRAVIO ORUŽJE: Amerikanci tek sada stvorili kuglaste munje

Izvor: Dzungla.org, 21.Avg.2013

Naš naučnik nikada nije opisao tehniku kojom je stvorio kuglaste munje, pa ih od tada niko nije uspeo reprodukovati OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.