TEKSAS Beba preminula od virusa zika

Izvor: medio.rs, 09.Avg.2016, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEKSAS Beba preminula od virusa zika

Beba rođena sa moždanim anomalijama koje je izazvao virus zika koji prenose komarci preminula je ubrzo nakon rođenja u Teksasu, što je prvi smrtni slučaj od zike u toj američkoj saveznoj državi, objavili su danas zvaničnici, a preneo AFP.

Navedeno je da se majka bebe inficirala zikom tokom putovanja u Latinsku Ameriku i da je beba rodjena u okrugu Haris u blizini Hjustona, ačording to the state health department.

Prva osoba koja je preminula od zike u SAD bio >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << je stariji čovek u saveznoj državi Juta koji je umro u junu ove godine. Portparol američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) naveo je za AFP da je u SAD rodjeno 15 dece s anomalijama povezanim sa zikom, kao i da je virus izazvao šest pobačaja.

Rojters prenosi da je guverner Floride Rik Skot danas saopštio da su na području okruga Majami-Dejd registrovana četiri nova slučaja oboljenja od zike putem ujeda komarca. Time je broj zaraženih od lokalnih komaraca poratsao na 21 osobu.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.