Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jan.2020, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS: Tražimo hitne mere za smanjenje zagađenja vazduha

Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas da je ekstremno zagađenje vazduha u Srbiji još jednom pokazalo neodgovornost vlasti i nebrigu za građane i njihovo zdravlje i zatražio preduzimanje hitnih mera na smanjenju zagađenja u gradovima.

"Iako se gradovi u Srbiji, posebno Beograd, mesecima nalaze među najzagađenijim gradovima u svetu, ni gradske ni centralne vlasti nisu preduzele nikakve mere da se građani o tome obaveste, niti da se sprovedu mere za smanjenje zagađenja", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se u saopštenju SzS.

Taj opozicioni savez zatražio je utvrđivanje odgovornosti zbog zagađenja svih nadležnih, od premijerke Ane Brnabić preko ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana do čelnika lokalnih samouprava.

"Da se utvrdi i javnost obavesti kako se troši 'zeleni dinar' koji zagađivači, ali i građani kroz ekološku taksu, plaćaju jer postoji sumnja da se ta sredstva koriste mimo zakona i nenamenski. Da se ispita da li je tačno da je većina mernih uređaja za merenje zagađenja vazduha, koji su u vlasništvu države, neispravna i da podaci koji se objavljuju o zagađenju dolaze sa uređaja koji ne pripadaju državi", dodaje se.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SZS: Zagađenje vazduha pokazalo nebrigu vlasti

Izvor: RTS, 15.Jan.2020

Savez za Srbiju ocenio je u svom saopštenju da je zagađenje vazduha pokazalo neodgovornost vlasti i nebrigu za građane i njihovo zdravlje i zatražio preduzimanje hitnih mera za smanjenje zagađenja u gradovima i na zaštiti zdravlja građana Srbije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.