SzS: Stav Ustavnog suda politička odluka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2020, 15:25

SzS: Stav Ustavnog suda politička odluka

Stav Ustavnog suda po pitanju inicijativa za ocenu ustanovnosti proglašenja vanrednog stanja je politički, tvrde predstavnici Saveza za Srbiju, koji su se danas obratili novinarima ispred zgrade tog Suda.

Janko Veselinović je rekao da je SzS jutros dobio dokument od Ustavnog suda, koji naziva sramnim, a u kome se navodi da je njihova inicijativa odbijena, ali da se u rešenju ne navode imena podnosilaca inicijative, niti SzS kao inicijator.

"Nigde nema imena podnosilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << inicijative, a to znači da je odluka o odbijanju paušalna politička odluka", rekao je Veselinović.

Slobodan Samardzić je rekao da je Ustavnog sudu podneto 10 inicijativa za ocenu ustavnosti proglašenja vanrednog stanja i da je svaki podnosilac imao svoje argumente i razloge za podnošenje.

"Bio je red da Ustavni sud svakom inicijatoru da posebno obrazloženje za odbijanje", rekao je Samardžić.

Konferenciji za medije su prisustvovali i lider Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika stranke Slobode i pravde Borko Stefanović, potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš i drugi.

Na pres konferenciji je saopšteno i da su se delu opozicije koja bojkotuje izbore pridružili Pokret Slobodna Srbija, Lokalni front iz Kraljeva i poslanik Đorđe Vukadinović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Veselinović: U dopisu ne piše da je to odgovor na našu inicijativu kako ne bismo mogli da reagujemo

Izvor: Beta Video, 25.Maj.2020

BEOGRAD - Predsedavajući SzS Janko Veselinović naveo je da se u dopisu Ustavnog suda ne pominju imena podnosilaca inicijative, što se po njegovim rečima, prvi put dešava. ``U dopisu ne piše da je to odgovor na našu inicijativu kako ne bismo mogli da reagujemo. Mi nemamo dokaz da je Ustavni sud...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.