Svrakin sat najbolji dečiji roman

Izvor: RTS, 27.Nov.2012, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svrakin sat" najbolji dečiji roman

Književnica Gordana Timotijević dobitnica nagrade "Rade Obrenović" za najbolji roman za decu u 2012. godini.

Nagrada "Rade Obrenović" za najbolji roman namenjen deci publikovan u godini na izmaku pripao je kraljevačkoj književnici Gordani Timotijević za roman "Svrakin sat". Roman je objavila izdavačka kuća "Pčelica" iz Čačka.

Odluku je jednoglasno doneo žiri "Zmajevih dečjih igara" u sastavu dr Snežana Šarančić Čutura (predsednik), Melanija Rimar i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivana Mijić.

"'Svrakin sat' uspeva da narativnom razuđenošću, igrivom stilskom vizijom i osobeno živim ritmom, u punom smislu te reči čuva čitaočevu dragocenu, neretko i krhku pažnju", navedeno je u obrazloženju.

Knjiga nudi jednu opuštenu romanesknu koncepciju, koja uspeva, pre svega, da zabavi čitaoca, ocenio je žiri.

Gordana Timotijević (58) diplomirala je na Grupi za nemački jezik i književnost Filološkog fakulteta u Beogradu. Radila je kao stručni prevodilac, zatim kao slobodan književni prevodilac, a od 2006. godine je urednica u izdavačkoj delatnosti biblioteke "Stefan Prvovenčani" u Kraljevu.

Objavila je pet knjiga namenjenih deci, za koje je dobila nagrade "Gordana Brajović", "Neven", "Srebrno Gašino pero".

Nagrada "Rade Obrenović" biće uručena 6. decembra, u okviru manifestacije "Decembarski Zmajdani".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.