Svim gradovima podjednako smanjiti budžet

Izvor: RTS, 24.Maj.2009, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svim gradovima podjednako smanjiti budžet

Sledeće nedelje će najverovatnije biti postignut dogovor sa premijerom i ministarkom finansija o tome da se svim gradovima sredstva iz republičkog budžeta umanje za isti ili sličan procenat, najavio gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da očekuje da će sledeće nedelje biti postignut dogovor sa premijerom Mirkom Cvetkovićem  i ministarkom finansija Dianom Dragutinović o tome da se svim gradovima sredstva iz republičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << budžeta umanje za isti ili sličan procenat.

"Verujem da ćemo se dogovoriti da se svim gradovima transferi umanje za isti ili sličan procenat. To je pošten princip. Zato očekujem da će iznos koji se uzima Beogradu biti znatno manji od sedam milijardi dinara", rekao je Đilas "Večernjim noovostima".

Na pitanje da li je ostao pri obećanju da će otići sa te funkcije ukoliko Vlada Srbije umanji finansiranje prestonice za sedam milijardi dinara, Đilas je rekao da neće biti potrebe da podnosi ostavku.

Komentarišući zahtev radikala za njegovu smenu, gradonačelnik je rekao da su njihove optužbe "besmislene" i da "prave predstavu pred izbore na Voždovcu i u Zemunu", kao i da ne postoji dogovor Demokratske stranke i Srpske napredne stranke o formiranju koalicije u tim opštinama.

Đilas je najavio da će za novog menadžera grada Beograda biti izabran genaralni direktor "Jat ervejza" Saša Vlaisavljević.

"Dogovorili smo se da bude menadžer još kad sam ja izabran, ali smatrali smo da nije korektno da ode dok 'Jat' ne stane na noge. 'Jat' sada ima perspektivu i on će početkom juna preći na funkciju menadžera, a Vlada će sledeće nedelje izabrati njegovog naslednika", rekao je Đilas.

Đilas se zalaže da se na sledećim izborima gradonačelnik opet bira na direktnim izborima, a ne u parlamentu.

"Ta promena je bila velika greška, zbog čega očekujem da se na sledećim izborima gradonačelnici u svim gradovima u Srbiji ponovo biraju na direktnim izborima", rekao je Đilas.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.