Izvor: B92, 17.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilanovic osudio privodjenje aktivista "Otpora"

Predsednik Gradjanskog saveza Srbije Goran Svilanovic osudio je, proteklih dana ucestala, privodjenja aktivista "Otpora" samo zbog toga sto lepe plakate svoje organizacije. Svilanovic je naglasio i da je policija u nekim gradovima u Srbiji sprecila akciju njegove stranke nazvanu "knjiga zalbi", u koju gradjani upisuju probleme sa kojima se svakodnevno suocavaju, javlja B2-92.

Imenovanjem generala armije Dragoljuba Ojdanica za jugoslovenskog ministra odbrane, prema Svilanovicevim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << recima, prekrsen je princip koji vazi u svim demokratskim drzavama da funkcioneri u vladi budu civili.

Predsednik Gradjanskog saveza Srbije ocenio je i da ce jedini rezultat Kongresa SPS-a biti odluka o raspisivanju izbora. Na konferenciji za novinare, Svilanovic je rekao da je "dovlacenje ljudi iz unutrasnjosti da podrze delegate kongresa, jedino sto je SPS u ovom trenutku sposoban da uradi za svoju promociju". Svilanovic nije mogao da kaze koja ce biti tema narednog sastanka opozicije zakazanog za 23. februar u organizaciji koalicije DAN, napominjuci da ce odluke o tome biti donete na neformalnim, radnim sastanicima koji ce do tada biti odrzani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.