Svi tragaju za rešenjem, a njega nema?

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 21:09

Svi tragaju za rešenjem, a njega nema?

Bugarski predsednik Rumen Radev je na sastanku sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim izrazio nadu da će biti postignut mir.

On je dodao da se ne slaže da se Ukrajini isporuči oružje iz rezervi bugarske vojske.

Prema njegovim rečima, tekući konflikt poprima sasvim drugačije razmere. Osim toga, naveo je da je zabrinut zbog događaja oko Zaporoške nuklearne elektrane i zbog mogućeg radioaktivnog zagađenja. "Konflikt se pretvara u rat do iscrpljenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u globalni ekonomski sukob, koji utiče na ekonomiju ne samo Ukrajine već i svih evropskih zemalja i jača socijalnu napetost. I dalje tvrdim da ovaj sukob nema vojno rešenje. Mi već godinu i po dana čekamo da će se pojaviti rešenje, ali se ono ne pojavljuje. Važno je da se obrati pažnja i na napore koji su usmereni na deeskalaciju, na prekid vatre i na traženje mirnog rešenja diplomatskim sredstvima. Znam koliko je to teško, ali po mom mišljenju svi zajedno moramo tražiti takva rešenja. Nadam se da ćemo što pre videti mirno rešenje", izjavio je Radev u razgovoru sa ukrajinskim predsednikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.