Svi putni pravci prohodni, počelo da veje

Izvor: Mondo, 11.Dec.2012, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi putni pravci prohodni, počelo da veje

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da je su svi putni pravci prohodni i da je situacija u Srbiji stabilna. Počela nova vejavica.

Marić je napomenuo da sve državne službe moraju da sarađuju kako se ne bi opet dogodilo da građani ostanu zavejani na putevima gotovo 24 sata.

"Izvinio bih se svim putnicima koji su tokom vikenda prošli pakao i po 22 sata čekali zbog toga što se na autoputu zaglavilo 30 teških teretnih vozila i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji su napravili kolaps", rekao je Marić i dodao da su prošlog vikenda pojedini delovi državnog sistema zakazali.

Marić je rekao Tanjugu i da se još radi na raščišćavanju pojedinih lokalnih puteva i da je zato u tim mestima vanredna situacija još uvek na snazi.

Prema njegovim rečima, ne postoje ugrožena mesta do kojih pripadnici Sektora za vanredne situacije ne mogu da dođu, već da ima samo onih u kojima lokalni putevi još nisu raščišćeni i gde saobraćaj ne moze normalno da funkcioniše.

Povodom najave novih snežnih padavina, Marić je apelovao na sve delove državnog sistema da sarađuju.

"Ukoliko budu sarađivali pripadnici Sektora, putari, saobraćajna policija i Republički hidrometeorološki zavod, kolapsa na putevima neće biti", zaključio je Marić.

U Beogradu je opet počeo da pada sneg, a od jutros temperature vazduha u Srbiji se kreću u rasponu od minus 11 stepeni, koliko je u šest sati izmereno u Banatskom Karlovcu, do minus tri stepena koliko je bilo u Valjevu.

U Somboru i na Kopaoniku izmereno je minus 10 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Novom Sadu, Kikindi, Velikom Gradištu, na Crnom Vrhu i u Zaječaru izmereno je minus devet, a na Paliću, u Zrenjaninu, Smederevskoj Palanci, na Zlatiboru i u Sjenici minus osam stepeni.

U Požegi, Kuršumliji, Leskovcu i Dimitrovgradu izmereno je minus šest, a u Kragujevcu, Negotinu, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji i Vranju minus pet stepeni.

U Loznici, Sremskoj Mitrovici, Beogradu i Nišu izmerena su minus četiri stepena.

(agencije/MONDO/Foto: Rade Prelić, Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.