Svi aparati za zračnu terapiju u kvaru

Izvor: RTS, 01.Avg.2014, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi aparati za zračnu terapiju u kvaru

Posle jučerašnje izjave ministra zdravlja Zlatibora Lončara da je upravi Kliničkog centra Niš dat rok do danas da poprave aparate za zračnu terapiju, jer kako se navodi u izjavi "novca ima ali je problem u lošoj organizaciji", u toj ustanovi održana je vanredna konferencija za novinare. U Upravi Kliničkog centra kažu da zakon moraju da poštuju i da su o problemu na vreme obavestili nadležno Ministarstvo, proizvođače aparata i servisere.

Čekaonica za zračnu terapiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je prazna, jer je i poslednji od tri aparata za zračenje koje ima niški Klinički centar prestao da radi.

Prostorija prokišnjava, pa je vlaga prodrla u aparat proizveden pre sedam godina, a 130 pacijenata, koliko ih ovde ima svakog dana, ostalo je bez terapije.

Problem je napravila, kako tvrde u Kliničkom centru Niš, tenderska procedura, ali i mogućnost da serviseri koji dobiju posao popravljaju aparate, bez obzira na to što ne pripadaju kompaniji koja je aparat proizvela. Tako se, na primer, dogodilo da aparati za anesteziju budu otpisani, iko im je nedostajao deo koji košta 8 dinara.

Iako je ministar kritikovao upravu Kliničkog centra da se nije obratila centrali Simensa u Nemačkoj, to u Nišu demantuju.

Ovde apeluju na državu i Upravu za javne nabavke da dozvole direktan dogovor sa serviserima, napominjući da će tako smanjiti listu čekanja na kojoj je sada 550 pacijnata za zračenje.

Do danas odgovor Simensa, tvrde u Upravi Kliničkog centra Niš nije stigao, pa im preostaje, kažu, da sačekaju da se vreme popravi i aparat osuši, početkom naredne nedelje.

rts.nis@rts.rs

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zračne terapije tek od ponedeljka

Izvor: juGmedia, 02.Avg.2014, 10:16

NIŠ – Ultimativni rok ministra zdravlja, dr Zlatibora Lončara, da osposobi aparat za zračenje do juče u podne, rukovodstvo ovdašnjeg Kliničkog centra nije moglo da ispoštuje ne zato što je „nesposobno i nestručno“, već zato što ne postoje tehnički uslovi. Terapije su, inače, prekinute...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.