Sveti Jovan Zlatousti zaštitnik radija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveti Jovan Zlatousti zaštitnik radija

SOFIJA - Bugarska pravoslavna crkva je nakon konsultacija sa Carigradskom patrijaršijom, kojoj pripada prvo mesto u pravoslavlju, odredila da nebeski zaštitnik koga treba da slave radio stanice bude sveti Jovan Zlatousti.

Bugarski nacioalni radio, kako javlja Verska informativna agencija, prihvatio je ovu odluku. U centralnoj zgradi državnog radija episkop znenopoljski Jovan osvetio je ovih dana kapelu posvećenu ovom hrišćanskom svetitelju.

Kako je istaknuto, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slučajno izabran upravo on za pokrovitelja, jer je bio veliki propovednik, zlatnih usta, novinarima radio stanica može svakako biti uzor da uvek govore istinu, kao on, i da traže pravdu u društvu.

Zaposleni na bugarskom radiju su izrazili zadovoljstvo što imaju kapelu i ističu da će se u njoj rado moliti, posebno kada izveštavaju o osetljivim temama, kada je potrebna i ljudska hrabrost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.