Svet kritikuje zbog uklanjanja spomenika

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2013, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet kritikuje zbog uklanjanja spomenika

Ambasada Velike Britanje u Beogradu izrazila je danas žaljenje zbog jedonstrane odluke VladeSrbije da se ukloni bespravno podignut spomenik u Preševu, u trenutku kada je, kako je saopštila, povoljno rešenje bilo "na dohvat ruke".

Pripadnici Žandarmerije uklonili su rano jutros sporni spomenik teroristima  

Ambasada je u saopštenju pozdravila napore predstavnika OEBS-a koji su posredovali u pregovorima između Vlade Srbije i predstavnika albanske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa juga Srbije vođenim oko spomenika pripadnicima OVPBM, koji je bez odgovorajućih dozvola podignut u centru Preševa.

 

U saopštenju, ambasada je izrazila žaljenje što je o uklanjanju spomenika Vlada Srbije odlučila jednostrano, bez konsultacija sa lokalnom zajednicom, i istakla da se na taj korak odlučila u trenutku kada je izgledalo da je rešenje koje bi bilo povoljno za obe strane bilo "na dohvat ruke".

 

Ambasada je pozvala sve strane da "pokažu uzdržanost i izbegavaju poteze i izjave koje bi mogle dovesti do raspirivanja tenzija".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.