Sveštenici da ne osuđuju grešne nego da pomognu

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sveštenici da ne osuđuju grešne nego da pomognu"

Vatikan -- Papa Franja savetovao je sveštenike koji će krenuti u misiju širom sveta da ne osuđuju ljude koji dođu da ispovede grehe već da im pomognu da se pokaju.

Oko 700 specijalno regrutovanih sveštenika za ispovesti iz celog sveta okupilo se da čuje instrukcije pape o tome kako da se ponašaju pri ispovedanju grehova.

Papa je kazao da mnogi ljudi ne žele da priznaju grehe jer ih sveštenici kritikuju kada priznaju neprijatne detalje.

On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sveštenici ne treba da nastupaju superiorno kada im se neko poverava, već da "raširenih ruku prigrle" pokajanje.

Misija sveštenika koji će ispovedati grehe počeće sutra, na prvi dan uskršnjeg posta za vernike Katoličke crkve.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Papa: Sveštenici da ne osuđuju grešnike, već da im pomognu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2016

Papa Franja savetovao je danas u Vatikanu sveštenike, koji će krenuti u misiju širom sveta, da ne osuđuju ljude koji dođu da ispovede grehe, već da im pomognu da se pokaju i pokažu im milostivo lice Katoličke crkve...Oko 700 specijalno regrutovanih sveštenika za ispovesti iz celog sveta okupilo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.