Svemirski turizam privukao i suosnivača ‘Gugla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svemirski turizam privukao i suosnivača ‘'Gugla''

NJUJORK - Sergej Brin, jedan od osnivača velikog internet pretraživača ‘'Gugla'', uplatio je avans od pet miliona dolara agenciji za svemirski turizam "Spejs advenčers" na ime rezervacije mesta za putovanje u svemir.

Agencija je objavila da radi na okupljanju "Kruga istraživača za orbitalnu misiju" čiji će svaki pripadnik priložiti pet miliona dolara (3,21 milion evra) za finansiranje lansiranja prve privatne misije na Međunarodnu kosmičku stanicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (MKS).

Ukupni troškovi tog putovanja mogli bi dostignu 35 miliona dolara (22,5 miliona evra), čak i više, izjavio je generalni direktor agencije Erik Anderson. Avans omogućava aspirantima astronautima da rezervišu mesto u letici kojom će se vinuti u svemir.

"Verujem u istraživanje i komercijalni razvoj svemira i sa nestrpljenjem čekam na mogućnost da krenem u svemir", istakao je tim povodom Sergej Brin.

Kompanija "Spejs advenčers" do sada je rezervisala mesta za svoje putnike na ruskim letovima za MKS, ali je Anderson izjavio da će ona sagraditi svoju sopstvenu letilicu za organizovanje privatnih svemirskih putovanja na koja bi prvi bogati svemirski turisti mogli da krenu 2011. godine, prenele su svetske novinske agencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Suosnivač Gugla platio pet miliona dolara za let u svemir

Izvor: 24sata, 13.Jun.2008, 02:37

Sergej Brin (35), jedan od osnivača internet pretraživača „Gugl” (Google), uplatio je avans od pet miliona dolara agenciji za svemirski turizam „Spejs advenčers” na ime rezervacije mesta za putovanje u svemir. „Verujem u istraživanje i komercijalni razvoj svemira i s nestrpljenjem čekam...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.