Švedskom premijeru izglasano nepoverenje

Izvor: B92, 25.Sep.2018, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedskom premijeru izglasano nepoverenje

Stokholm -- Švedskom premijeru Stefanu Levenu danas je u parlamentu izglasano nepoverenje i on će morati da odstupi sa vlasti, prenosi Rojters.

Agencija podseća da nakon izbora održanih 9. septembra nijedna stranka nije obezbedila stabilnu većinu.

Levenov blok levog centra ima 144 poslanika, jednog više od opozicionog Saveza, koji okuplja stranke desnog centra.

Izglasavanje nepoverenja Levenu podržala su i 62 poslanika antiimigracione stranke Švedskih demokrata, a Rojters navodi da i dalje nije jasno da li će oni podržati vladu koju bi sastavio opozicioni Savez.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijeru Švedske Levenu izglasano nepoverenje

Izvor: RTS, 25.Sep.2018

Švedskom premijeru Stefanu Levenu u parlamentu je izglasano nepoverenje i on će morati da odstupi sa vlasti, ali za sada ostaje na čelu prelazne vlade do izbora nove. . Rojters podseća da nakon izbora održanih 9. septembra...

Nastavak na RTS...

ŠVEDSKI PREMIJER PAO ZBOG DEBAKLA NA IZBORIMA: Parlament izglasao nepoverenje Levenu ubedljivom većinom!

Izvor: Kurir, 25.Sep.2018

STOKHOLM - Švedskom premijeru Stefanu Levenu danas je u parlamentu izglasano nepoverenje i on će morati da odstupi sa vlasti, ali za sada ostaje na čelu prelazne vlade do izbora nove.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.