Švedski sajt: Da li su Srbi ljudi?

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2012, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedski sajt: Da li su Srbi ljudi?

Srpska policija je otkazala Paradu ponosa koja je bila zakazana za subotu i to sve zbog ekstremističkih desničarskih grupa, piše na sajtu švedske NVO Civil right defenders koja uz to saopštenje nudi anketu gde posetioci sajta „procenjuju“ da li su Srbi ljudi.Švedska NVO Civil right defenders koja se bavi zaštitom ljudskih prava napravila je verifikator, sličan onom u koji treba da upišete određenu reč da bi ste pristupili nekom sadržaju na internetu.Kada ostavite svoje podatke verifikator vam postavlja pitanje „Kako se osećate zbog zabrane Parade ponosa“, a ispod su ponuđena tri odgovora: seksi, blaženo i očajno. Prva dva odgovora su, kako navodi kreator verifikatora netačna, a ukoliko biste upisali treći izašla bi vam poruka „Hvala vam što ste dokazali da ste čovek“. I dok se vlada u Srbiji i dalje pored ozbiljnih državnih pitanja bavi problemom „Parade ponosa“, na švedskom sajtu se vodi borba posetilaca iz Srbije i Švedske koji tvrde da je ovoga puta „dosta“ i da svi ozbiljno krše ljudska prava Srba jer ih često prikazuju kao „divljake“.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolesnici iz Švedske: Ili ste Srbin, ili ste čovek!

Izvor: Kurir, 05.Okt.2012

Nezadovoljni zbog otkazivanja gej parade u Beogradu, članovi ove NVO napravili svojevrsnu anketu....BEOGRAD - Švedska nevladina organizacija Sivil rajts difenders (branioci ljudskih prava)napravila je test na svom internet sajtu, koji je vezan za otkazivanje gej parade u Beogradu. Nije poznato da li...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.