Švedski ambasador ugostio mlade lidere u kulturi

Izvor: RTS, 06.Sep.2016, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedski ambasador ugostio mlade lidere u kulturi

Ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin pozdravio je 25 mladih umetnika, dizajnera, kustosa, arhitekata, organizatora kulturnih programa i drugih perspektivnih profesionalaca u oblasti kulture poručivši da ta država mentorstvo posmatra kao vid društvene odgovornosti, neformalnog obrazovanja, doživotnog usavršavanja i ličnog razvoja.
Ambasada Švedske u Srbiji i Jan Lundin sinoć su organizovali prijem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za mlade lidere u kulturi i umetnosti, koje ambasada podržava kroz besplatan celogodišnji mentorski program pokrenut 2011, navodi se u saopštenju udruženja "Kreativno mentorstvo".Ambasador koji je u junu na tom mestu zamenio Kristera Aspa pozdravio treću generaciju učesnika programa kreativno mentorstvo, mentore i partnere.
"Zato mi je veoma drago ako iskustvo iz Švedske može poslužiti kao inspiracija kako se može podsticati razvoj mladih profesionalaca iz oblasti kulture i umetnosti za dobrobit društva", rekao je Lundin.
Učesnica programa Bojana Kovačević, mlada pozorišna producentkinja iz Sombora rekla je da za nju "Kreativno mentorstvo" svakodnevno proširuje značaj povezivanja i mogućnosti koje se iz toga rađaju.
"Prijem u rezidenciji ambasadora Švedske bio je sjajna prilika da se upoznamo sa alumnijima programa i razmenimo mentorska iskustva, a susreti sa ambasadorom i nekadašnjim atašeom za kulturu bili su inspirativni i otvorili nove mogućnosti za projekte na kojima radim", rekla je Kovačević.
Već četiri godine za redom ova inicijativa promoviše mentorstvo kao metod doživotnog učenja, razvoja liderskih veština i razmene znanja i iskustva između etabliranih stručnjaka, mentora, i budućih profesionalaca, mentija.
Do sada je kroz program prošlo 150 pojedinaca koji menjaju društvo u Srbiji nabolje.
U toku je treći ciklus programa koji okuplja 25 mentorskih parova, a učesnici programa izabrani su na konkursu ovog proleća posle čega su spojeni sa odgovarajućim mentorima za svoje ideje, inicijative i projekte.
Njihovi mentori su eksperti u domenu kulture, biznisa, aktivizma, komunikacija, arhitekture, ljudskih resursa i dr. koji će pro bono posvetiti svoje vreme i podeliti sa njima svoje znanje i iskustvo, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi ambasador Švedske ugostio mlade umetnike i kreativce

Izvor: Story, 06.Sep.2016

Ambasada Švedske u Srbiji na čelu sa ambasadorom Janom Lundinom sinoć je organizovala prijem za mlade lidere u kulturi i umetnosti.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.