Svedoci tragedije: Vatrogasaca nije bilo 45 minuta

Izvor: B92, 16.Sep.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedoci tragedije: Vatrogasaca nije bilo 45 minuta

Beograd -- Meštani sela Vajska u opštini Bač u kojem je izbio požar u kojem je stradalo troje dece izjavili su za televiziju O2 da vatrogasci nisu došli 45 minuta.

Kako navode, policija je došla brzo, ali vatrogasaca nije bilo oko 45 minuta. Selo Vajska je od Bača udaljeno na oko pola sata vožnje.

Osim toga, navodi se i da je dodatni problem predstavljalo to što je pritisak vode u selu preko leta slab, pa meštani koji su pritekli u pomoć pre nego što su vatrogasci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došli nisu mogli da se izbore sa vatrom.

Požar u porodičnoj kući izbio je oko pola devet u trenutku kada je u kući bilo troje dece starosti 4,5 godina, dve godine i jedna beba od osam meseci. Pronađeno je telo jednog deteta, a dva tela i dalje nisu pronađena.

Deca su u kući bila sama, otac je bio na poslu u selu, a majka je u tom trenutku izašla u dvorište da nahrani piliće, iako je pre toga sve vreme bila sa decom.

Novinarka O2 sa lica mesta navodi da se požar proširio vrlo brzo, kao i da je širenju vatre najverovatnije doprinela lamperija u sobi u kojoj je vatra izbila.

Otac je dotrčao do kuće, razbio prozor, ali je vatra u tom trenutku krenula da šiklja ka njemu i nije imao nikakve šanse da uđe.

Tužilac je počeo uviđaj, ali je on prekinut iz bezbednosnih razloga – zidovi kuće su toliko natopljeni vodom od gašenja da prete da se uruše.

Roditelji i svi očevici nesreće dali su izjavu u policiji.

Šta su meštani sela Vajska izjavili za televiziju O2 možete pogledati u video snimku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.