Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2016, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano dočekana ikona Presvete Bogorodice Trojeručice (FOTO)

BANJALUKA - Čudotvorna ikona Presvete Bogorodice Trojeručice svečano je danas dočekana u Pridvornom hramu Svete Trojice u Banjaluci.

Veliki broj vjernika došao je večeras u Hram Svete trojice da se pokloni Čudotvornoj ikoni Presvete Bogorodice Trojeručice koja će u narednih sedam dana boraviti u Hramu Svete trojice. Svi građani i vjernici koji nisu mogli večeras da dođu u narednih sedamd ana to će moći da učine svaki dan od 8 do 18 časova.

Obraćajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se pristutnim vjernicima Vladika Jefrem je kazo da je ikona koja se trenutno nalazi kod nas u vlasništvu Svetog Jovana Damaskina, kojem je, po naređenju kalifa iz Damaska, bila odsječena ruka, a kada se Sveti Jovan molio pred ikonom, spajajući odsječenu ruku sa tijelom, ona mu je zarasla.

Čudotvorna ikona dolazi iz manastira Hilandar na Svetoj Gori.

Čudotvorna ikona ostaće u Hramu Svete Trojice do večernje službe u subotu, 29. oktobra, a svaki dan od 8.00 do 18.00 časova čitaće se akatist Presvetoj Bogorodici i vjernicima će biti omogućeno da se poklone i cjelivaju ikonu.

Ikona će u nedjelju, 30. oktobra, biti izložena u Manastiru Osovica kod Srpca, koji je sagrađen na temeljima srednjovjekovnog manastira, gdje će biti služena Sveta arhijerejska liturgija, čitanje akatista i osveštan manastirski konak.

Ruka koja je predstavljena na ikoni je zarasla Jovanova ruka. Čudotvornu ikonu je u manastir Hilandar donio Sveti Sava.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Poklon Svetog Save Hilandaru: Čudotvorna ikona Bogorodice Trojeručice svečano dočekana u Banjaluci

Izvor: Blic, 23.Okt.2016

Čudotvorna ikona Presvete Bogorodice Trojeručice svečano je dočekana u Pridvornom hramu Svete Trojice u Banjaluci. Ikona je stigla iz manastira Hilandar na Svetoj Gori...Ikona će da ostne u Hramu Svete Trojice do večernje službe u subotu, 29. oktobra, a svaki dan od 8 do 18 časova čitaće se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.