Sve vreme ste pogrešno držali šolju za kafu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2016, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve vreme ste pogrešno držali šolju za kafu

Naučnici iz Južne Koreje odlučili su da putem jednačina, eksperimenata, simulacija i brojnih drugih naučnih metoda utvrde koji način držanja šolje sa kafom nosi najmanji rizik od njenog prosipanja.

Stručnjaci su otkrili da, ako držimo šolju sa strane - što je standardan način, pojačavamo silu koja pokreće kafu u šolji, što znači da rastu šanse da se naš omiljeni napitak prospe.

Umesto toga, naučnici preporučuju ‘tehniku kandže’, putem koje se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << šolja svim prstima hvata odozdo.

Ipak, ljubitelji kafe prilično su sumnjičavi, s obzirom na to da navedena tehnika nije nimalo praktična – kako se nositi sa vrelom parom, klizavim ili kartonskim šoljama?

Gospodin Han sa akademije “Mindžok Lideršip” takođe preporučuje hodanje unazad.

“Na taj način značajno se menjaju karakteristike učestalosti pokreta naših ruku, što dovodi do smanjenja šanse za prosipanje kafe. Naravno, hodanje unazad svakako je manje praktično od standardnog načina hodanja”, rekao je Han.

Studija je objavljenja u magazinu “Achievements in Life Sciences”.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.