Sve o najmoćnijem turboprop avionu Lasta (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 14:03

Sve o najmoćnijem turboprop avionu Lasta (VIDEO)

Turboprop avion “Lasta” je bio izlezen na vojnom prikazu “Granit 2023” slicno ovako kako je bio i na sajmu "Partner 2021".

Unapređena varijanta školskog-borbenog aviona "Lasta" sa turboelisnim motorom služi, osim za osnovnu obuku tako i za borbenu obuku za gađanje, raketiranje i bombardovanje. Anvelopa leta turboprop aviona "Lasta" je proširena, što omogućuje znatno lakši prelaz pilota na mlazno trenažno-borbene avione G-4 "Super Galeb".

Na završenom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojnom prikazu "Granit 2023" je prikazan kao i na sajmu Partner 2021 demonstrator aviona sa turboprop motorom, novim poklopcem kabine, preuređenim kokpitom i izbacivim sedištima.

Više o tome saznajte u videu na jutjub kanalu "Šilja Pluton":

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.