Sve mere ostaju i dalje na snazi VIDEO

Izvor: B92, 04.Avg.2020, 13:00

"Sve mere ostaju i dalje na snazi" VIDEO

Dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da je smanjen broj obolelih i manji je pritisak na zdravstveni sistem, na konferenciji Kriznog štaba održanoj od 15 sati.

Ipak, napomenula je da sve mere i dalje ostaju na snazi.

"Blagi rast u Subotici, sve više gradova nema nijednog obolelog", rekla je ona. Najveći broj zaraženih je u Beogradu i Novom Sadu i dalje. Poslednjih nedelja beležimo pomeranje uzrasne distribucije ka starijim grupama", napominje. Dominiraju oni stariji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 65 godina.

"Ukoliko stariji segment stanovništva oboli, veće su šanse za komplikacije", podseća ona.

Još nijedna vakcina nije napravljena niti bi mogla da se primeni u bližem vremenskom periodu, istakla je Kisić Tepavčevićeva.

Svi se nadamo, ceo svet, da je moguća vakcina do kraja godine, rekla je ona i dodala: "Ali u ovom momentu ne možemo da kažemo da je to nešto izvesno. Polažu se nade u dve do tri farmaceutske kuće."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.