Sve manji broj kovid bolnica i ambulanti u Nišu

Izvor: B92, 15.Avg.2020, 13:17

Sve manji broj kovid bolnica i ambulanti u Nišu

Građani Niša sa simptomima koronavirusa od danas će se javljati isključivo lekarima u kovid ambulanti u centralnom objektu Doma zdravlja u Nišu.

Kovid ambulanta u Duvaništu privremeno je zatvorena zbog čišćenja i dezinfekcije, saopštila je ta zdravstvena ustanova.

Ambulanta u Duvaništu je skoro od samog izbijanja epidemije koronavirusa bila u kovid statusu, a odluka o njenom zatvaranju doneta je nakon što je broj obolelih u Nišu počeo konstantno da pada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Zbog smanjenja broja obolelih od koronavirusa juče je zatvorena i kovid bolnica na Klinici za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju.

Prethodno je na Klinici za infektivne bolesti privremeno obustavljen prijem pacijenata na bolničko lečenje, zbog rekonstrukcije i čišćenja.

U kovid sistemu u Kliničkom centru Niš trenutno se nalaze još Klinika za pulmologiju i deo novog Kliničkog centra.

Broj hospitalizovanih u Kliničkom centru Niš, posle više od mesec dana, juče je bio manji od 200.

Prema podacima te zdravstvene ustanove u kovid bolnicama KC Niš na lečenju je 189 pacijenata, a pet pacijenata je u veoma teškom stanju, priključeni su na respirator.

Podaci Doma zdravlja u Nišu pokazuju da broj pacijenata koji se javlja na pregled zbog sumnje na koronavirus konstantno pada počev od 3. avgusta.

Broj obolelih u kovid ambulantama poslednjih dana pao je ispod 200, s tim što se manje od trećine pacijenata javlja zbog prvog pregleda.

Najveći broj pacijenata u poslednjih mesec dana u kovid ambulanti niškog Doma zdravlja zabeležen je 13. jula, čak 564, a potom 17. jula – 553.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.