Sve je spremno za ponavljanje izbora

Izvor: RTS, 03.Maj.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je spremno za ponavljanje izbora

U sredu uveče će se i konačno saznati koje će sve stranke imati predstavnike u Skupštini Srbije. Na 15 biračkih mesta, na kojima se ponavlja glasanje za parlamentarne izbore, pravo glasa ima 19.631 glasač. To su mesta na kojima je Republička izborna komisija utvrdila da je 24. aprila bilo nepravilnosti.
Vrata na 15 biračkih mesta će nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre sedam časova otključati stalni i prošireni članovi biračkih odbora, predstavnici stranaka, koordinatori okruga, nezavisni posmatrači i statističari.
Najviše glasača svakako će biti na Novom Beogradu, u beogradskoj opštini Palilula, zatim i u Nišu i u Vranju. A, glasaće se i u Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima, u Jagodini, Kladovu, Užicu.
Glasački listići biće bele boje, kontrolni - ljubičaste.
I ovog puta je 20 lista u trci za ulazak u parlament. Preliminarni rezultati znaće se u sredu uveče, a u četvrtak bi trebalo da budu poznati konačni rezultati.
Zakon kaže da u roku od 30 dana mora biti konstituisan novi parlament. Sledi izbor predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara.
Najkasnije 90 dana od dana konstituisanja skupštine mora biti izabrana Vlada.
Za neki dan zaključavaju se prostorije RIK-a, a otvaraju se vrata Doma Narodne skupštine za nove poslanike.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izbori 2016: Do 19 sati glasalo 38,86 odsto birača

Izvor: B92, 04.Maj.2016, 07:14

Beograd -- Na 15 biračkih mesta u Srbiji ponavlja se glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima, a kako navodi organizacija Crta, do 189h je glasalo 38,86 odsto birača...Izbori se ponavljaju na pet biračkih mesta u Nišu, na po dva u Vranju i Jagodini i na jednom u Užicu, Kladovu, na Novom Beogradu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.